onsdag 28. september 2011

Inbakt svinefilé og bubbel

Som jeg skrev i forrige innlegg lagde jeg noe litt ekstra godt till middag igår. Vi har endelig fått solgt leiligheten i Oslo og det feriet vi med en flaske Moscato!
Kveldens middag ble innbakt svinefilé med bacon, og til det rosépepper saus og potetbåter i hvitløk.



Oppskrifta får dere her!

5 poteter i passe stor størrelse (behold skallet på for ekstra vitaminer)
1 hvitløksbåt, presset
Rapsolje, havssalt og pepper

500g svinefilé
1 msk knust rosépepper, havssalt og tørket timian
140g bacon (8 skiver)

4 plater butterdeig, tint. (smørdeig, finner du i frysedisken)

Kutt potetene i båter og lag en marinade av hvitløk, olje, salt og pepper, som du blander potetene.
Legg på et steikebrett med bakepapir. (Bakepapir på brettet lager mindre søl, potetene brenner ikke fast og du får mindre jobb å rengjøre)
Sett ovnen på 200C.

Bland kryddene til svinefiléen og spre dem utover på en fjøl. Rull filéen i kryddene, dette kan godt gjøres en time før. Jeg kuttet filéen i 4 like store biter.
Stek filéen i ca 5-10 min på god varme, i ca 2 msk smør, så alle bitene får fin brun farge. Sett litt lavere varme og et lokk over så at filéen blir i stort sett gjennomstekt.
Stek baconskivene.
Rull hver filé i to skiver bacon og kle deretter hver bit i butterdeig. Legg i en ovnsfast form med skjøten ned.

Sett potetene på nederste rille i ovnen og sett formen med kjøtt i mitten av ovnen, på en rist.
Nå skal dette stå i ca 20 min til deigen fått en flott gyldenbrun farge, og det samme gjelder potetene.

Hvis du vil ha saus til, har du 2 tsk hvetemel oppi stekepanna du brukte, (der finner du masse gode smaker fra timian og rosépepper). Bland melet med det smelta smøret som er igjen fra stekingen, og ha oppi ca 2 dl melk. Ca 1 msk soya, ikke bruk tynn Kikkoman, uten en sopp soya eller lignende matsoya saus som du får kjøpt i asiatiske livsmedelsbutikker. Smak av med pepper, og gjerne litt grillkrydde.
Hvis sausen blir for tykk så ha i litt mere melk, eventuellt litt mere soya.

Det her er en supergod rett som er typisk nyttårsmiddag for meg, men hvorfor ikke lyxe til det i hverdagen? Det tar ikke altfor lang tid å lage, svinefilé ikke kjempedyrt og så smaker det helt nydelig!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar