onsdag 22. februar 2012

Svensk kladdkaka med en vri

På søndagen var det jo fastelaven her i Norge. Det er det samme som fet-tisdagen i Sverige da vi spiser semlor. Den store forskjellen her er at den norske er jo bare døøødskjedelig! I Norge spiser man også boller men med krem og syltetøy. For dem som ikke liker krem (les Jokke) så kan man spise med vaniliekrem.
Da syns jeg at den svenske semlan slår den norske fastelavens-bollen med heste lengder!
Men, jeg orket ikke bake boller på søndagen, og så hadde jeg så lyst på kladdkaka, som jeg ikke spist siden jeg bodde sammen med Emma tenker jeg? (ca 2 år) Og ettersom vi hadde en hel pakke med After eight i skapet så tenkte jeg at det kan jo brukes i kaka!


Her kommer oppskriften på min svenske kladdkaka med en vri, MINT-kladdkaka! Helt fantastiskt gott! Til det serverte jeg vanilieis!

2 egg
150g smør
10 stk After eight
3 dl sukker
1.5 del hvetemel
5 ss bakekakao
1 ts salt

Smelt smør og ha i after eight, la det smelte sammen.
Bland egg og sukker lett, sikt ned mel, kakao og salt. Ha i smøret og bland godt.
Smør en springform (runt form med avtagbar kant) og ta litt griljermel i formen, da setter seg ikke kaka fast i formen like lett!

Stek i ovn i 20-25 min på 175*C. Ta ut og la kjøle seg litt ned. Hvis du har gjort en god jobb så skal hele kaka ligne brownie, men mere "kladdig" som vi sier på svensk. Derav navnet ;)
Sikt litt melis over kaka og server! Jeg la også noen biter after eight oppå kaka når den var varm, for å få litt ekstra mint smak, det er jo så godt! ;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar