tirsdag 24. januar 2012

Et nydelig brød!

Fant en oppskrift forrige helg som jeg anbefaller på det sterkeste at dere prøver, jeg har bakt det allerede to ganger denne uka og det er enkelt, og utrolig godt. Og du kan variere det med ting du liker!

Ingredienser

5 dl lunket vann
1 dl melk
25g gjær (1 halv pakke)
2.5 ts salt
1 ss honning
15 dl mel

Løs opp gjær i vannet og tilset honning og melk, rør tills honningen er løst opp.
Bland i salt og sikt ned mel, litt at gangen.
Denne deigen blir litt løs og det skal den være!
Nå kan du variere litt. Jeg pleier å ha 2 dl solsikkefrø, men du kan ha oppi hackede sorte oliven, timian, fetaost, andre frøer som linfrø, pumpafrø osv.
Ha ut deigen på et steikebrett med bakepapir, legg et kjøkkenhåndkle over og la gjære i ca 2 timer.
Sett ovnen på 240C, 230C hvis du har varmluftsovn.
Ha litt olivenolje over og som jeg, strø litt havssalt over sammen med solsikkefrø.
Sett inn i ovnen og stek i 15-20 min.

Dette brødet blir litt salt, og passer veldig godt til suppe, duppe i tsatziki eller bare med smør, rett ut av ovnen!

1 kommentar:

  1. Må prøve denne oppskriften, det ser utrolig godt ut! Jeg er jo utrolig glad i bare brød og smør ;)

    SvarSlett