onsdag 30. november 2011

Onsdags lunsj

Idag gikk jeg ut på kjøkkenet uten en anelse om hva jeg hadde lyst på. På kjøkkenbenken har jeg forskjellige glasskrus med lokk der jeg har tørrvarer, der en av di inneholder røde linser. Og det er noe jge ikke spist på lenge. Vanligvis pleier det bli linsesuppe, eller en form av gryte. Men det jeg kastet sammen var røde liser med reker og grønne bønner, og sprøpanert torsk. Och det blev over forventningene!

Her er oppskriften!



Beregnet til 2 pers.

2 dl røde linser
1 terning fiskebuljong
litt chili
1.5 del reker, helst ferske, skrellte, men boks går selvfølgelig også bra!
3 dl frossne grønne bønner
salt, pepper

2-4 sprøpanerte fiskestykker
litt smør/olje

Stek fisken i litt smør, ca 15 min på medel varme.
Kok opp linsene i vann, med litt salt og pepper, og en buljongterning og chilin (du kan ta ut chilin etter noen minutter hvis du vil, alt etter hvor sterk mat du liker). La koke i ca 7 min. Rør i rekene, di skal bare varmes opp litt. Hell av vannet. Ha litt smør opp i den samme kjelen, og varm opp di grønne bønnene. Bland så i linsene.
Legg opp fisken och linsene på en tallerken, og strø litt hakket rødløk over, og ha gjerne en sitronskive ved siden!
Kjempe godt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar